Miért válasszuk a GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelést?

Az Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigeteléssel könnyebben iki tudjuk elégíteni a hőtechnikai követelményeket.

1. Az ultrafinom szemcséjű grafit adaléknak köszönhetően a hőszigetelő képessége 23%-kal jobb a fehér EPS lapoknál.

Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. Az Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemezekkel könnyebb kielégíteni a hőtechnikai követelményeket.

A hőszigetelő lemez szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafit adaléknak köszönheti, aminek hatására hőszigetelő képessége 23%-kal javul a megszokott fehér színű lapokhoz képest.

2. A különleges bevonat miatt a sötét lemezek közvetlen napsütésben sem melegednek fel vagy válnak le a falról

Az Austrotherm GRAFIT REFLEX hőszigetelő lapok egyik oldalon világos színűre vannak festve. Egy sötétszürke anyag a tűző napsütésben kellemetlen mértékben fel tudna melegedni, ami kivitelezési problémákhoz vezethetne.

A lapokra felhordott világos színű festékréteg ezt megakadályozza, így biztonságosabbá teszi a kivitelezést.

3. Az állványháló elhagyható. Fényvédelem nélküli, grafitos hőszigetelő termékeket kizárólag megfelelő árnyékolással lehet alkalmazni!

Amennyiben a kezeletlen sötétszürke táblák közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve, úgy  hajlamosak lesznek arra, hogy a túlzott felmelegedés következtében beálló dilatáció hatására még a ragasztó megkötése előtt elváljanak a faltól. Erre fokozott az esély a tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén. Ilyenkor a napi kivitelezés kezdésekor még hideg, esetleg nedves a szigetelendő falfelület, ami növeli a ragasztó kötési idejét, de napsütéses időben a felület fokozott melegedésével kell számolni.

Szerencsére van ellenszer: vagy állványhálóval kell megvédeni a teljes szigetelendő felületet az erős napsugárzástól (ez a kisebb projekteken nem általános), vagy az Austrotherm GRAFIT REFLEX® hőszigetelő lemezt kell alkalmazni, mely világos bevonatrétegének köszönhetően nagyobb mértékben veri vissza a beeső napsugárzást.

A festék egyedi fejlesztésű, és nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztó rétegnek. Ezért nem elfogadható a festetlen táblák kereskedelemben kapható bármilyen festékkel való felületkezelése. A festésnek köszönhetően a táblák nem melegszenek fel túlzottan, a ragasztó megbízhatóan tartani fogja a hőszigetelést.

A megbízható kivitelezés érdekében homlokzati felületeken kezelés nélküli grafitadalékos hőszigetelés alkalmazása nem javasolt! Amennyiben szükség, a ragasztó megkötése után dűbelezéssel lehet teljessé tenni a rögzítést.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a táblákat a festett felületükkel kifele kell a falra ragasztani, mert a kívánt hatás csak így várható el - ez a termék csomagolásán is fel van tüntetve.

4. A fényvédő rétegnek köszönhetően csökkennek az UV sugárzás káros hatásai is

A GRAFIT REFLEX® felületi fényvédő bevonata környezetbarát, oldószert nem tartalmaz. A világos rózsaszín réteg révén nincs szükség utólagos felületkezelésre, ez a kivitelezésnél időt takarít meg.

Ez a bevonat egyedi fejlesztésű, és nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztóanyag rétegnek is.

5. Gyorsabb és biztonságosabb kivitelezés, ezáltal időt és pénzt takaríthatunk meg.

Az idő pénz - a nem megfelelő fényvédelemmel ellátott hőszigetelő lemezeknél fellépő kivitelezési problémák miatt meghosszabbodhat a kivitelezési idő, mely további költségeket ró az építtetőre.

A megkésett kivitelezés az egész ház felújítás vagy építés idejét meghosszabbítja, ezzel kellemetlenségeket okozva a családnak.