Új, állítható szélességű vízelvezető csatorna a VELUX kínálatában

A VELUX állítható szélességű vízelvezető csatornát beépítő szakemberekkel közösen fejlesztették ki annak érdekében, hogy a tetőtéri ablakok csoportos beépítése még egyszerűbb és gördülékenyebb legyen.

Ez az innovatív és szabadalmaztatott megoldás jelentősen leegyszerűsíti a tetőtéri ablakok csoportos összeépítésének folyamatát.

Az új vízelvezető csatorna szélessége 10 és 16 cm között szabadon állítható, így az mindig tökéletesen illeszkedik majd az aktuális szarufa méretekhez és távolságokhoz.

Új állítható szélességű vízelvezető csatorna a VELUX-tól

A VELUX állítható szélességű vízelvezető csatornát Európa egyik legnagyobb szélcsatornájában tesztelték, így bármilyen időjárási körülmény esetén védelmet nyújt.

Többrétegű vízelvezető rendszere hatékonyan felfogja és elvezeti a csapadékot, ezáltal megvédi a tetőt és biztosítja a tökéletes vízzárást. A VELUX állítható szélességű vízelvezető csatorna használatával kiküszöbölhetőek a nem megfelelő méretű, a toktávolsághoz nem illeszkedő vízelvezető csatorna megrendelésével és a  visszaküldésével járó kellemetlenségek is.

Új állítható szélességű vízelvezető csatorna a VELUX-tól

Az új állítható szélességű vízelvezető csatorna 2024.03.05-től a standard beépítési szinthez illeszkedő csoportos burkolókeretek (EKW, EKS, EKL, EKQ, EKX, EKE) típusai esetében került bevezetésre.

A többi standard beépítési szinthez illeszkedő keret esetében az átállás 2024 második felében, a süllyesztett beépítési szinthez illeszkedő kereteknél pedig 2025-ben várható.