Pályázat

Pályázat

A kedvezményezett neve: "GRaS" Kft.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00498

A fejlesztés tárgya, célja: Ipari csarnok építés, és technológiai fejlesztés a GRaS Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 134 988 082 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Társaságunk 134 988 082 Ft támogatást nyert a „GINOP Plusz-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” c. pályázati kiíráson.

A projekt legfontosabb eleme egy új raktárcsarnok építése volt. A raktárcsarnok lehetőséget ad termékválasztékunk szélesítésére, a tárolási kapacitás növelése lehetőséget ad bizonyos időszakokban a beszerzési árak javítására (kiegyenlítésére), illetve a szűkös gyártói kapacitások teremtette áruhiányos időszakok átvészelésére.

A projekt keretében technológia fejlesztést eredményező új gépek beszerzése is megvalósult logisztikai és raktározási feladataink korszerűsítésére:

  • 3 db HC CPCD35-XW27F típusú targonca
  • 1 db CPCD35-XW98C-RT4 típusú targonca
  • 1 db HC CPYD35-XH3F típusú targonca
  • 1 db HC CBD15-JH típusú elektromos raklapszállító
  • 1 db Mecalux típusú rakodólapos állványrendszer

A projekt további részét képezte napelemes, és hőszivattyús rendszerek beszerzése, és beüzemelése, valamint meglévő raktárcsarnok hőszigetelése, annak érdekében, hogy cégünk energiatakarékosan tudjon működni hosszú távon is.

A fejlesztés során igénybe vettünk stratégiai és üzleti szervezés témakörben tanácsadási szolgáltatást, annak érdekében többek között, hogy a naponta meghozandó döntések ne ad hoc jellegű feladatként jelenjenek meg működésünk során, hanem egy rendszer szerves részét képezzék.

Fontosnak tartjuk, hogy a magasabb szintű munkavégzéséhez, valamint az alapvető kompetenciák fejlesztéséhez képzéseket biztosítsunk munkavállalóinknak, mely egyben a társaság fejlődését is eredményezi. Egy darab információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló, valamint két darab soft skill képzést is sikeresen elvégeztek munkatársaink jelen pályázat keretében.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.11.09.