Tisztelt Vásárlóink! Üzleteink 2024 március 29-től április 1-ig zárva tartanak. Nyitás április 2-án kedden, 07:00 órakor. Kellemes ünnepeket kívánunk!

Ragyogó homlokzat és sötétben világító fugák? Már nem csak képzelet!

Sötétben foszforeszkáló házak? Lámpák helyett ragyogó fürdőszobai fugák? Egyedi és akár sötétben is látványos homlokzati design-megoldások?

Nem, ez nem egy új skandináv projektmunka, hanem egy, magyar kutatók által tökéletesített innováció: a weberNEON család. Mit jelent ez a hétköznapokban, és miként tudjuk velük egyedivé varázsolni otthonunkat? Az alábbi cikkben erről is beszámolunk!

A teljes építészeti iparágban reformnak számít az újítás: a neonizáló webercolor NEON cementes fényfuga, a weberton NEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpas NEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) piacra lépése.

A több mint 7 évig tartó kutatómunkának köszönhető fejlesztés során úgy változtatták meg a vállalat jól ismert, magas minőségű anyagainak mikrostruktúráját, hogy a weber NEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és sötétben a magába szívott energiát fény formájában bocsátja ki, ragyogó hatást kiváltva.

Foszforeszkálás vagy fluoreszkálás?

Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő technológiát, jelenséget takarnak. A fluoreszkálás esetén a gerjesztő hatás megszűnte után a fénykibocsátás rövid ideig marad meg (pár perc), de nagy erővel adja vissza. A Weber innovatív termékei ezzel szemben foszforeszkálnak, vagyis a megvilágítás után hosszabban, órákon keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában.

A Weber NEON család termékei még ennél többre is képesek, a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világítanak, de színt nem adnak, hanem fehér fényt bocsátanak ki magukból, akár egész éjjel.

Weber Neon

Hogyan tudjuk feltölteni?

A fényfestékek és -fugák feltöltésére a napfény a leghatékonyabban, ezért elsősorban a világos terekbe javasolják a Weber szakemberei. Sötétebb helyiségekben a napfényhez legközelebb álló fényhullámhossz, az UV, illetve hideg fényű fehér fényt alkalmazhatunk, hogy az emberi szem számára kellemesebb hatást érjünk el. Folyamatban van az adalékanyag további fejlesztése is annak érdekében, hogy a kezelt anyagok akár a többszínű fénylésre is alkalmasak legyenek a jelenlegi zöld, kék és vízkék mellett.

Innovatív megoldás és a jól megszokott minőség

A weberpas NEON fényvakolata is biztosítja az AquaBalance® technológiát, vagyis a nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás, például az eső megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja. Így a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

A webercolor NEON fényfuga CG2AW kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy emelt minőségű fugázóhabarcsról van szó, csökkentett vízfelvétellel, nagy kopásállósággal. Tehát használatakor biztosak lehetünk benne, hogy kitűnő és tartós minőséget választottunk.

A weberton NEON fényfesték az akril homlokzatfesték továbbfejlesztett változata, amely olyan akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható színes homlokzatfesték, ami ásványi alapfelületekre; új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására, kültéri, illetve beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Hogyan használjuk a Weber NEON fénytermékeket?

Fontos kiemelni, hogy az anyagok felhasználási alaptulajdonságaiban nem tapasztalhatóak szignifikáns különbségek, így ugyanolyan könnyű velük dolgozni, mint azokkal a termékekkel, amelyekkel a gyártó már hosszú ideje globális piacvezetőnek számít. A környezetbarát anyag akár 8 évig is biztosíthatja a különleges foszforeszkáló hatást, mely nem igényel rendszeres frissítést.

Weber Neon

Használatát a különleges megjelenés mellett azért is ajánlják a Weber szakemberei, mert a lámpafény sok esetben sokkhatást jelent a szervezetnek ugyanakkor a „fénylés” nem vet fel ilyen problémákat. A termékek a sötétben biztonságérzet nyújtanak azzal, hogy a teret jobban láthatóvá, derengővé teszik. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy egy megfelelő méretű felület térmegvilágítást is kiválthat, komoly költségcsökkentést jelentve.

A fényvakolatokat, fényfugát és a fényfestékeket jellemzően díszítési célokra javasolják, elsősorban ott, ahol az épület homlokzata ezt építészetileg lehetővé, indokolttá teszi. Így többek között alkalmas lehet nyílászárók körüli tagozatok, erkélyek, loggiák vagy akár a házszám kiemelésére is, míg a fényfugák fürdők és akár konyhák megjelenését tehetik még izgalmasabbá.